Valpedagbok

02 Mai

Nå er "Nøtte-jentene" over åtte uker, og det er på tide å avslutte valpedagboken. To av jentene har allerede flyttet, mens lille Frida reiser om noen dager. Heldigvis skal alle bo ganske nærme så jeg får se dem igjen innimellom.  

Penny Peanut som skal hete Pernille til hverdags har flyttet til sin familie på Fetsund.

Hannah Hazelnut som skal hete Frida til hverdags skal flytte til sin familie på Kongsberg.

Wilma Walnut som skal hete Wilma til hverdags har flyttet til sin familie på Strømmen.

Det er alltid fryktelig trist når valpene reiser, men jeg føler meg helt trygg på at de kommer til gode hjem med familier som vil ta godt vare på dem og bli minst like glad i dem som jeg har blitt i disse korte ukene. 

Dette er min første valpedagbok, det har vært morsomt å skrive om de små og kjempekoselig at så mange følger med på dem. Tusen takk for alle koselige hilsninger og besøk:) 

Se opp verden, her kommer jeg !!

22 April.

Småjentene vokser og gror, de begynner å bli skikkelig aktive og oppfinnsomme. De utforsker stadig mer av hagen og får masse oppmerksomhet av alle som er innom. Alle tre har sin unike personlighet og siden alle navn også er på plass tenkte jeg at det er på tide med en ordentlig presentasjon av hver og en:

Dette er Wilma Walnut. Hun er oppfinnsom, selvstendig og har ett eksplosivt temperament. Denne damen lar seg ikke pille på nesen:) Hun elsker skolisser og har også funnet ut at om hun bjeffer på kattene kommer hele familien og hjelper til !!

 

Dette er Penny Peanut. Hun har det kjempetravelt med å rekke og få gjort alle rampestrekene før hun plutselig sovner som en stein midt på gulvet. Hun er med på alt som skjer og om ingen andre vil være med på litt moro så lager hun litt action helt selv!

 

Dette er Hannah Hazelnut. Det ene øyeblikket er hun en skikkelig ugangskråke, det neste skal hun bare ligge på fanget å kose. Hun er alltid rundt bena mine, synes kattene er toppen og er den eneste i kullet som ser på TV.......

I slutten av uken skal hele gjengen til veterinæren for første gang, det skal bli skikkelig spennende :)

15 April

Vi har hatt en aktiv dag i hagen, jeg forsøker nemlig å lage plen der det tidligere har vært grønnsakshage. Man kan vel trygt si at det å så plen med tre hjelpsomme valper er nærmest umulig, men vi har i alle fall hatt det kjempegøy :)

Det er viktig å fjerne alle røtter..

Hvis redskapen ikke funker så får man grave selv

Det er viktig å følge med på alt og hjelpe tante Fia med å passe på kattene

Å så er det på tide med mat og en velfortjent hvil :) 

13 April

I dag har vi hatt besøk av Linda, Mona, Lene og Torgunn. Lene hadde med leker til de små, og Torgunn hadde med kake til oss tobente så det ble en koselig ettermiddag. Vi fikk tatt litt bilder også, men jeg må nok lære litt redigering før alle kommer på nett...

Her er ett bilde av trekløveret:

Besøk er toppen; masse kos og oppmerksomhet, men man må jo ha skjønnhetssøvnen sin også:

Det var ikke noe trivelig vær i dag, så valpene måtte være inne imens Nemi og Fia fikk møte bursdagsbarna Lotta og Lisa som blir 4 år idag. Lykketrollet Thelma var også med å hele gjengen koste seg i hagen og oppførte seg helt eksemplarisk. Hundene ble temmelig imponerte av Mons som frekt og freidig spankulerte med halen i været mellom kjente og ukjente Norwicher.... 

Det var kjekt å se fem Norwich-jenter i hagen min, nå tenker jeg Tin-tin skulle ønske han var hjemme fra påskeferien :)

Hvem var de lekene til egentlig......?

10 April

Endelig ble det sol, her er bilder av de søte små i hagen:

To av jentene har allerede fått treffe sine kommende eiere, men en av dem er fortsatt ikke solgt så om du er interessert i en liten terrier som ønsker seg ett aktivt hundeliv så ta kontakt. 

Det er hyggelig om du skriver en mail og forteller litt om deg selv og din familie, og gjerne også litt om hvorfor du ønsker deg en hund. Jeg vil gjerne følge opp valpene mine, så jeg vil aller helst selge til deg som ikke bor alt for langt unna...

Adressen er: margrethe.brynem@umb.no 

 

07 April

Det er full fart i heimen om dagen, de tre små jentene har utforsket alle rommene i første etasje, spesielt gangen er spennende. Jeg lurer på om terriere har en medfødt forkjærlighet for sko??  Det har også vært mange koselige mennesker på besøk i det siste, valpene synes det er stor stas med masse oppmerksomhet :)

Jentene har også fått være ute i det fine vårværet. Vi tok med oss ett teppe ut i hagen, men det tok ikke lang tid før denne gjengen skulle sjekke alt det spennende rundt oss. Det er herlig å se hvordan de møter alt nytt, alt er interessant og må sjekkes nøye. Jeg håper det blir noen fine dager til i påsken så vi får nyte våren ute og kanskje til og med klarer å ta noen fine bilder.. 

Nemi har fortsatt ganske mye melk, men nå har jentene begynt å få tenner, så hun er ikke fullt så ivrig på å die dem. Fia er ordentlig forelsket i de små, hun lar dem få lov til alt og passer på dem hele tiden mens de leker og sover. Jeg tror Nemi setter stor pris på barnevakt-tjenesten, hun trenger å få slappe av innimellom.

02 April

Idag er valpene en måned gamle, tiden har gått utrolig fort. Jeg koser meg hjemme på "valpeperm" om dagen, og bruker en ganske stor del av dagen på gulvet med kameraet klart:) De små sover fortsatt ganske mye, men når de er våkne så er det full fart. De tester ut alle lekene

som finnes her, Fia har faktisk lånt bort flodhesten helt frivillig. Stua er en eneste stor lekeplass for  tiden, og om det fortsatt er fint vær over helgen utvides området og vi tar noen korte turer ut i hagen. Det er temmelig vått, men vi tar med tepper å kose oss på og tar det smått og pent.
Her kommer bilder av de tre små jentene fra idag:

De er søte når de sover også:

31 Mars

Nå begynner de tre små jentene og komme seg godt på bena og er ute å øver på stuegulvet flere ganger om dagen. Jeg har ganske glatt gulv så de går pent på gulvet og har skikkelige løpeøvelser på teppene.

Fia har fått fast jobb som barnevakt og følger nøye med på at alt går riktig for seg. Tin-tin er ganske skeptisk til de små og holder seg litt på avstand ennå. 

Jeg tok ca 50 bilder igår, her er de som egner seg på trykk:

Flere bilder kommer etterhvert, her i huset gir vi ikke opp så lett:)

26 Mars

Nå tilbringer jentene mye av dagen nede i stua. De trives godt med at det skjer litt rundt omkring, og Fia er stolt tante. Hun ligger ved siden av grinden og følger med på de tre små, mens Nemi tar en velfortjent mamma-pause innimellom.

De begynner å få skikkelig teken på å gå, så det å ta bilder blir bare verre og verre... De leker med hverandre, lager typiske Norwich-lyder og vil ha masse oppmerksomhet, men plutselig ligger alle i en haug og sover igjen :) 

Her er bilder fra idag:

Den lyse black and tan:

Den røde:

Den mørke black and tan:

Jentene begynner også å vise sine forskjellige personligheter, de har sine særegenheter allerede. En ting er iallefall sikkert: terrier-temperamentet viser seg tydelig. Hvis det er noe som er litt vanskelig kommer det ett iltert bjeff, så er det bare å prøve igjen:)

De har så smått begynt å få litt grøt, men Nemi har fortsatt masse melk så interessen er ikke så stor. Det er egentlig mest stas å tråkke oppi skålen, men i løpet av neste uke regner jeg med at grøten blir mer populær og vi svitsjer over på ordentlig valpefôr med kefir-topping.

19 Mars

Idag har jeg fått litt hjelp av Frode til å ta hodebilder av de søte små. Det er utrolig vanskelig å få tatt noen fine bilder, men noe brukbart ble det. 

De vokser og trives, og har så smått begynt å prøve å leke litt. Navnene er også på gang, så da er det bare å finne de jeg synes passer best..

Her kommer englebarna, nydelige ikke sant?

Den lyse black and tan

Den røde

Den mørke black and tan

Torsdager er også kloklippedag for de små, og i neste uke er det på tide med første markkur.

Valpebinge er satt opp i stua, så i helgen og neste uke blir det spennende for de små som skal møte de andre hundene, og hvis Nemi synes det er greit; kattene...

     Man blir sliten av sånne fotogreier..

14 Mars

Det går fint med alle de tre små jentene mine. Nemi er en fantastisk mor, alle de små er skinnende rene og det høres få andre lyder fra valpekassen enn fornøyd smatting:) To av valpene veier nå over 500 gram, den mørkeste er ca 30 gram mindre. Dette er en gjeng med skikkelig motor, den lyse prøver stadig å reise seg...

Øynene har begynt å åpne seg og jeg er ikke i tvil om at disse jentene er klare til å møte verden.

De tre søte små

Jeg er på jobben noen timer hver dag, og får uvurderlig hjelp av nabo og turvenninne Gunn. Hun fôrer og lufter hundene midt på dagen, og idag hadde hun til og med strikket ny puppebeskyttelse til Nemi !! Fin ikke sant :))

Den røde glipper litt med øynene :)

10 Mars

Alt går fortsatt bare bra med de tre små jentene. Den røde og den lyse b/t har allerede doblet fødselsvekten, mens den lille mørke fortsatt jobber med saken. I løpet av uken åpner de øynene, jeg får prøve å få tatt noen pene bilder av dem :)

07 Mars.

Det går veldig fint med de tre små jentene. Alle legger jevnt på seg og de veier nå over 300 gram. De har ikke fått noe kallenavn ennå, men navne-ekspert Lene er satt på saken så flotte navn skal de nok få :)

Her er bilder av de søte jentene:

Den lyseste av B/T jentene

Den lille-store røde

Den mørkeste av B/T jentene

04 Mars.

Nemi begynte å bli urolig allerede mandag morgen. Hun gjorde endel forsøk på å grave ut egen leilighet under sofaen, men fant tilslutt ut at hun ville være oppe i valpekassen sin.

Den første valpen ble født 19.30, en svart tispe på 184 gram. Nummer to hadde bestemt seg for å komme til verden med stumpen først og opp ned. Heldigvis gikk alt bra og en søt rød tispe var kommet til verden, 201 gram ved fødselen. Den siste valpen var enda en svart tispe som veide 197 gram.

 Uansett hvor mange ganger man opplever fødsler er det alltid helt unikt, men det aller beste er når alt er over og en lykkelig mamma ligger i valpekassen med små sprelske valper som smatter og grynter fornøyd.

De første bildene: